keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Road trip (osa 2)

(jatko-osa)

Kuudes reissupäivä - keskiviikko 14.6

Aamulla Eetu käytti koirat lenkillä, mä taas katsoin pitääkö koiria pestä ja ruokin koirat. Sitten käytiin vuoronperään aamiaisella (selvisi, että aamiaispaikka oli Jamie Oliver ravintolassa, mutta aamiainen oli sitä samaa mitä muissakin hotelleissa eli ei mitenkään speciaalia), pakattiin ja kirjauduttiin hotellista ulos.

Jätettiin Tukholma taaksemme, muttei suunnattu etelään vaan käytiin ensin meidän Ruotsin suosikkikohteessa eli Sigtunassa. En tiedä kuinka monta kertaa ollaan kyseisessä vanhassa kaupungissa käyty, mutta se on siis todella vanha ruotsalainen pikkukaupunki jossa on tosi kiva kävellä kesällä ja lenkittää koirat samalla. Tuttu jäätelökioski oli kuollut, mutta kyläkaupasta löytyi jotain mitä syödä puiston penkillä järven rannassa. Kikistä linnut (hanhet, sorsat, lokit jne) olivat todella mielenkiintoisia. Nemin mielestä niiden oli ihan turha tulla kerjäämään meiltä mitään, koska kaikki mikä jää yli kuuluu koirille ;-)


Sigtunasta ajettiin Gottröraan Nemin kasvattajalle, jolla ei oltu käyty muutamaan vuoteen. Pari tuntia istuskeltiin pihalla jutellen samalla kun Nemi ja (etenkin) Kiki leikkivät kasvattajan suomen- ja ruotsinlapinkoirien kanssa. Kiki löysi kaltaistaan seuraa suurinpiirtein samanikäisestä ruotsinlapnkoiratytöstä ja heillä tuntui olevan todella kiva päivä toistena seurassa :-)


Kun lähdettiin Gottrörasta juututtiin toviksi jos toiseksikin Tukholman ruuhkaan. Kun oli Tukholma ohitettu niin katseltiin sopivasta paikasta ensimmäinen leirintäalue ja päädyttiin Nyköpingiin, tarkemmin sanottuna Arnöön. Leirintäalue oli jonkun vesialueen (Baltic Sea) laidalla.
Kun matkustaa silloin kun sesonki on vielä edessä ei ole pelkoa siitä, että olisi ruuhkaa. Näin oli tälläkin leirintäalueella. Toki yksin ei tarvinnut olla, mutta teltta-alueelta paikan sai valita ihan vapaasti.


Illalla käytettiin koiria luonnollisesti lenkillä. Teltta-alueen läheltä lähti luontopolku (ts aluksi laudoitettu väylä ja sitten jokin mutainen polku), mutta kun oltiin kuljettu polkua jonkin matkaa niin ahtaalla väylällä tuli muita koiranulkoiluttajia vastaan, joten käännyttiin ympäri ei kä tutustuttu luontopolkuun sen tarkemmin vaan käveltiin campingin läpi ja käytettiin koirat lenkillä osin metsässä ja osin teiden varsilla.





Kikin ensimmäinen yö teltassa, kuinka se sitten sujuikaan? Noh, koira oli niin väsynyt kaikesta päivän ohjelmastaan (ei vähiten kavereiden kanssa leikkimisestä Gottrörassa) ettei paljon tarvinnut Nukku-Mattia kutsua. Eli toisinsanoen ensimmäinen yö sujui todella hyvin.

272,8 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti